söndag 14 augusti 2022

Bron över Degerå och gudstjänst med Hagströms

DEN 8 MAJ ÅR 2010 INVIGDE jag en helt ny bro över Degerå. Kommunen tillsammans med EU och olika sponsorer hade finansierat en ny färdväg över denna å som haft olika  broar och spångar åtminstone tillbaka till 1700-talet.

DEGERÅ RINNER mellan Ryasjön och Sörsjön och genom broar över ån har det genom åren skapats en väg till skola, Hjälmseryds kyrka och kvarnen i Brohult. Över bron kunde posten också färdas mellan Brohult och Susingstrop. Numera är förbindelsen mest en trevlig promenadväg. Namnet Degerå  kan ha kommit ifrån att man i ån kastade de döda under den hemska digerdöden. 

DET ÄR ALLTSÅ drygt 12 år sedan bron invigdes. Det var glädjande att se att den är i bra skick och det gick alldeles utmärkt att under söndagen vandra stigen mellan Susingstorp och Brohult!

PÅ SÖNDAGAR känns det trevligt att få göra ett besök i min hemförsamling, Stockaryds frikyrkoförsamling. I dagens gudstjänst medverkade Annikki och Karl-Erik Hagström och de talade inspirerat om allt det positiva som sker i Kenya genom deras arbete i organisationen New Life Mission. Karl-Erik sjöng till dragspel och predikade. Annikki visade bilder från arbetet i Kenya. Ansvaret för gudstjänsten hade en grupp församlingsmedlemmar som höll i ledning och sjöng några sånger.