tisdag 16 augusti 2022

Glädjande att det blir nya tag i IOGT Sävsjö

Den nya styrelsen och dess revisorer
IOGT I SÄVSJÖ har minst sagt varit nere för räkning. En förskingring av flera miljoner och förda bakom ljuset av en oärlig kassör så förlorade medlemmarna geisten. Men Sävsjöprofilen Harald Petersson och Mr IOGT, Bengt Isaksson, har vägrat ge upp och på tisdagskvällen gav det resultat. Vid ett extra årsmöte valdes en ny styrelse och det bestämdes att göra en nystart av föreningen. 

SIMON BREHMER har varit tillfällig kassör och haft uppdraget att bringa reda i all oreda. Han konstaterade att det ser bra ut och att det på distriktet finns deponerat kapital runt en halv miljon. Det finns också stor sannolikhet att en förmögenhetsförsäkring på kanske också en halv miljon faller ut när fällande dom kommit mot den tidigare kassören. Det finns dessutom en väl underhållen fastighet som är långt mer värd än den är belånad. 

DET EXTRA ÅRSMÖTET leddes föredömligt av Rossar Svenneling Westin. Till ny styrelse valdes Harald Pettersson, Linus Anderås, Bengt Isaksson och Satara Nasrulla. Som revisorer Simon Brehmer och Gösta Ahlstrand. Styrelsen fick uppdrag att komplettera med en ytterligare styrelseledamot.

FÖR KOMMUNEN uttryckte jag uppskattning och stöd för att man tar ett nytag. Jag lyfte föreningens betydelse och hur angeläget det är att man tar tag i de bekymmer som funnits med nedskräpning och klotter med mera. Jag fick instämmande av Kerstin Hvrif och vi önskade båda föreningen lycka till i kommande arbete!