onsdag 6 april 2022

Vrigstapojkarna bjöd SPF stämma på Rock´n roll

DET VAR FULLSATT när det vankades distriktsstämma för länets SPF Seniorer  i Granbackens "Badhus". Det lokala bandet "Vrigstapojkarna" skapade en go stämning genom att bjuda på svängig musik med en blandning av country, dansband och rock´n roll. Jag var med under dagen och hade uppdraget att vara ordförande vid den formella stämman.

SPF ÄR EN AV DE pensionärsorganisationer som gjorde en viktig insats under pandemitiden. De gör regelbundet många aktiviteter för att skapa gemenskap och är en betydelsefull del av civilsamhället i vår kommun.

ETT STORT VIKTIGT projekt som SPF tillsammans med andra organisationer driver handlar om att hjälpa de som hamnat i ofrivillig ensamhet. Detta är ett växande folkhälsoproblem som drabbar främst äldre och syftet med projektet är att bryta isoleringen och hjälpa till att skapa samvaro och aktiviteter. Projektet drivs med medel från Allmänna arvsfonden och görs i samarbete med kommuner och regionen.  Samverkan i detta projekt är särskilt viktigt med anhöriga, vårdcentraler, hemtjänst, mötesplatser och särskilda boenden.