lördag 6 mars 2021

Sorgligt och bedömning av coronautveckling

DET KÄNDES TUNGT att i dagens tidning ta del av dödsannonser på alla fyra omkomna i den tragiska drunkningsolyckan för en dryg vecka sedan. Jag känner starkt med alla anhöriga och vänner som drabbats av sorg.

GÅRDAGENS KRISLEDNING, med landshövdingen i spetsen, kom att handla om de tragiska händelser vi haft i Velanda och Sävsjö men också om läget när det gäller pandemin. Tyvärr är bedömningen att vi kommer drabbas av en tredjevåg av smitta som kommer kulminera runt påsk. Det verkar också som planerad massvaccination kommer dröja längre än önskat. Som väl är finns fortfarande en förhoppning om att vaccinationen av alla ska klaras av innan midsommar. Många i riskgrupper är och kommer vaccineras närmsta dagarna och det gör att regionen tror att svårt sjuka och döda i covid-19 kan bli något mindre framöver.

MIN BEDÖMNING ÄR att vi utifrån det vi vet nu ändå kan förvänta oss att från i mitten av juli kunna återgå till mer normalt liv. Jag tror att de som har vaccinerat sig och får vaccinationsintyg kan delta i arrangemang som ordnas från augusti. Jag hoppas också att den tredje vågen av smitta ska bli mycket begränsad i vår kommun genom att vi alla hjälps åt med att hålla oss noga till alla restriktioner ett tag till.

KÄRA BLOGGLÄSARE håll i och håll ut i att följa råd och anvisningar. Håll avstånd, tvätta händerna, stanna hemma och testa dig om du har minsta symptom och var extra försiktig om du är i en riskgrupp och ännu inte blivit vaccinerad. Satsa fortsatt på digitala i stället för fysiska möten.