torsdag 7 maj 2020

Positivt att Nibe köper VEå

Helena Gill Snab, Jan Holmqvist kommunchef och
Anders Steen vd visade vid ett tidigare företagsbesök
på Veå valsning av grovplåt.
IDAG BERÄTTADE Anders Steen, vd för Veå i Sävsjö, att Nibe i Markaryd köper det anrika Sävsjöföretaget.

FÖR NÅGRA ÅR sedan var Veå nära att läggas ner men räddades av en lokal ägargrupp med Anders Steen i spetsen. Från början bildades företaget 1936 och det har idag ett knappt 40-tal anställda. År 2019  var omsättningen på ca 80 miljoner.  Företaget levererar pannor med kapacitet upp till 30 megawatt och är specialiserade på ångteknik.

JAG TYCKER det är positivt  att Nibe nu tar över Veå och tror det är bra för företaget men också för oss som kommun. Jag har regelbundna möten och samtal med min kso-kollega i Markaryd och han har flera gånger lyft hur mycket Nibe betyder för Markaryd kommuns goda företagsklimat. Detta genom att Nibe är mycket engagerade och drivande i det gemensamma näringslivsarbete som görs i kommunen. Jag hoppas att det engagemanget också kommer visa sig när man nu engagerar sig i företagandet i vår kommun.

DET ÄR ROLIGT att Veå lever vidare och utvecklas och att vi i Sävsjö nu får in Nibe som är ett företag och en global koncern med stora muskler. En bild av företagets storlek är att de har 17.300 anställda och en årsomsättning för 2019 på drygt 25 miljarder.