tisdag 5 maj 2020

Aleholm och corona och bubbelpool på KS

Det var min uppgift att för
något år sedan inviga Aleholms
trä- och byggutbildning
NÄR KOMMUNSTYRELSEN idag hade sitt sammanträde var flera ärenden kopplade till Aleholmsskolan, kommunens centrum för gymnasieutbildning och vuxenutbildning. Aleholmsskolan har ett starkt stöd i kommunstyrelsen för sin viktiga roll som utbildningsplats men också för att den bidrar till kommunens attraktivitet och tillväxt. Kommunstyrelsen ser att det finns en potential för skolan att framöver få ett ökat antal sökande till de olika gymnasieprogrammen. Ett av dagens beslut var därför att ge barn- och utbildningsnämnden i uppdrag att i arbetet med sin verksamhetsplan ta fram en långsiktig plan för hur skolan kan utvecklas.

DET BESLUTADES också att föreslå fullmäktige medel för att kunna göra en ombyggnad av Aleholmsskolans entré och att närmare analysera möjligheter, konsekvenser och risker vid ansökan om ett riksidrottsgymnasium för motocross och enduro. Det beslutades om medel till den trä- och byggutbildning som bedrivs som ett integrationsprojekt.

VARJE SAMMANTRÄDE med kommunstyrelsen är i dessa tider coronasmittan en stor del. Kommunstyrelsen konstaterar att läget just nu bedöms relativt lugnt och det är få fall som är registrerade i vår kommun för Covid-19. Förberedelsen för att möta en eventuell ökad smittspridning är viktig och vid sammanträdet beslutades att föreslå fullmäktige att avsätta tre miljoner extra i ett oförutsett anslag avsett framförallt för att användas inom personalområdet.

FAMILJEBADET ÄR EN av kommunens mest uppskattade anläggningar. Som en försiktighetsåtgärd för att undvika smitta är relaxavdelningen tillsvidare stängd. Kommunstyrelsen beslutade idag att passa på att därför nu göra en upprustning av bubbelpoolen och omfördelade en halv miljon för detta ändamål. En åtgärd för att göra Familjebadet ännu mer attraktivt och förberett för de nya tider som kommer när coronakrisen är över.