tisdag 19 maj 2020

Ks informerades om "Meröppet" bibliotek

KOMMUNSTYRELSEN HAR under tisdagen haft ett sammanträde som var inriktat på information och förberedelse för kommande möten.

OLA ROSANDER OCH Carl Odelberg var på plats för att informera om det nya kommunalförbundet för hushållsavfall, Kretslopp sydost. Ärendet fanns med som beredning inför slutligt beslut i juni månads fullmäktige.

BIBLIOTEKSCHEF Eva-Lena Andersson har tagit fram en ny biblioteksplan där det finns ett mål om att verka för ett meröppet–bibliotek i Sävsjö. En del investeringar kommer att göras i ny teknik och i fastighet med början efter sommaren. Planerat är att under nästa år ge möjlighet till att besöka biblioteket även vid tider då det är obemannat.

DET ÄR TYDLIGT att biblioteken får en allt viktigare roll i samhället för att förmedla kunskap och vara en mötesplats som främjar integration och demokratiska värden. Här kan människor i olika åldrar och med varierande bakgrund och kultur mötas. Med meröppet kan vi nu göra biblioteket ännu mer tillgängligt. Jag tror detta kommer falla väl ut och göra det möjligt med meröppet även på övriga orter inom några år.

I ÖVRIGT på kommunstyrelsens beredningssammanträde fanns information om arbetet kopplat till smittspridningen av coronaviruset, planerades för en övning med krisledningsnämnden och lite annat smått och gott.