söndag 6 oktober 2019

Naturens supernyttigheter

Vackra aroniabär glänser i solskenet
DET KÄNNS ATT VINTERN närmar sig och att kylan tränger sig på. I natt var det minus fem hemma hos oss och det är höstens lägsta temperatur. Men trots kylan kunde vi vid dagens skogspromenad se att det fortfarande är makalöst vackert i naturen!

IDAG HAR VI SMAKAT på rönnbären och kände att frosten nu har gjort dem mindre sura än tidigare. Även våra aroniabär är bättre när de nu är lite frostnupna. Det känns nyttigt att äta både rönnbär och aroniabär. Dessa räknas som superbär med högt innehåll av antioxidanter, vitaminer, mineraler och andra substanser som har positiva effekter på hälsan.

Vi har i helgen också gjort soppa på nyskördade nässlor. Nässlor går att skörda många gånger om året om man klipper ner dem så nya skott får komma upp. Nässlor är också nyttigt så efter en helg där jag fått del av naturens supernyttigheter är jag nu laddad för en ny arbetsvecka!