måndag 7 oktober 2019

Högt i tak och välbesökta gruppmöten ger politisk styrka

BRA INFORMATION och samtal om hur kommunen jobbar med de som är allra längst från arbetsmarknaden blev temat för måndagens kd-gruppmöte.

MEDVERKADE GJORDE Petra Lindemann och Carina Wennerstam och de berättade om sitt svåra men viktiga arbete och gav flera belysande exempel på hur det går att lyckas få nästan alla i sysselsättning. Viktigast är att vara uthållig i arbetet och utgå från varje persons styrkor och intressen.  De berättade att Jobbhuset har ca 150 personer inskrivna varje månad. Under 2018 så fick 77 procent av de som deltog där egen försörjning.

SAMUEL NICKOLAUSSON var kvällens ordförande och han berättade också om det som kallas "Sävsjömodellen". Inom denna verksamhet är Samuel själv ansvarig för en relativt ny träutbildning.

UNDER GRUPPMÖTET lyftes en rad olika frågor. En del frågor kan upplevas som känsliga, en del frågor är stora och övergripande andra är små men viktiga för någon. Det är en stor styrka att det på våra gruppmöten är högt i tak och många som kommer för att vara med!