måndag 2 juli 2018

Återvinningsstationer och valarbete

Benjamin Petersson, en  av våra fullmäktigekandidater,
ritade upp en trevlig skiss med förslag på hur jag kan
marknadsföras med 
vallöftet "Satsa på Riksväg 30"
"Satsa på Rikväg 30" DET ÄR SÅ IRRITERANDE med den ständiga nedskräpning och dumpning av avfall som sker på våra ristippar och återvinningsstationer. Just nu stora problem i Rörvik. Idag har jag haft kontakt med flera medborgare som reagerar och hör av sig för att de är arga, ledsna och tycker det är äckligt.

DET ÄR KRIMINELLT och helt oacceptabelt att skita ner våra återvinningsstationer på detta sätt. Det är också fräckt att göra så gentemot oss övriga medborgare som får både stå för notan och dessutom fara illa av hur det ser ut.


NÄR DET GÄLLER ansvaret för återvinningsstationerna så ligger det hos FTI (Förpacknings och tidningsinsamling). Betalar både för stationen och städningen gör vi alla via avgifter på förpackningar. Jag måste berömma FTI för att de gör ett bra jobb och är snabba på att städa när vi anmäler att det är nedskräpat. Skräpet som dumpats på återvnningsstationen i Rörvik  åtgärdades redan under dagen. När det gäller Ristipparna så sköts de av Njudung energi.

NEDSKRÄPNINGEN är ett stort problem och vi i kommunen jobbar tillsammans med Sävebo, Njudung energi och FTI för att det ska bli bättre. En rad åtgärder är på gång. Ibland skylls nedskräpningen på personer som kommer från andra länder. Dessa gör ibland fel men det är precis lika vanligt att det är vanliga svenskar.  För just personer med flyktingbakgrund har vårt bostadsbolag, Sävebo och kommunen genomfört utbildningsprojektet ”Leva och Bo i Sävsjö” som bland annat handlar om sopsortering. Utbildningen avslutades med studiebesök på Flishult. Alla fick sedan diplom för godkänd kurs och jag tror att det är totalt en 200-300 st som gått denna utbildning. De som har deltagit har visat stort engagemang.

VALARBETE HAR VARIT på agendan i kväll. Det känns som att tiden nu går mycket fort fram till valet. Roligt att det är en god stämning i vår lokala partiavdelning och det finns stort engagemang. I kväll har vi resonerat om valmanifest och hur vi ska marknadsföra oss. Det känns påtagligt att vi har förutsättningar att göra en bra valrörelse!