måndag 16 juli 2018

Sävsjö Häradsväg värd en tur

Jag åker emellanåt Sävsjö Häradsväg för att njuta av vårt
vackra Småland!
HAR DU ÅKT Sävsjö Häradsväg? Om inte tycker jag du ska göra det! Denna väg går mellan Vallsjö och Norra Ljunga och är en del av vår bygds historia. Denna vackra småländska väg är knappt 2 mil och den passerar sjöar, skogar, åkrar och ängar. Mitt på sträckan ligger Sävsjö stad.

UTMED VÄGEN passerar man en rad intressanta platser som Eksjöhofgård, Komstad, 1100 tals-kyrkor och runstenar. Åk vägen och stanna till vid de olika sevärdheterna. Vid de olika stoppen finns informationstavlor där du kan ta del av många spännande historier.

När man åker vägen är det trevligt att se hur välordnat det är med information och parkeringsmöjligheter! Att Sävsjö Häradsväg nu lyfts fram så fint är ett resultat av att vi för några år sedan drev ett EU-projekt med Birgitta Andersson som projektledare och Sävsjö kommun som projektägare. Projektet som hette just "Sävsjö Häradsväg".

Information om Sävsjö Häradsväg finns på Sävsjö kommuns hemsida och du hittar den på denna länk: https://www.savsjo.se/turism/nyhetsarkiv/nyheter/se-och-gora/2019-04-23-savsjo-haradsvag.html