lördag 14 juli 2018

Köp svenskt kött och ge bönderna ditt stöd

I kväll grillade vi gott svenskt kött
VILKET FANTASTISKT SOMMARVÄDER vi har för alla som har semester och som älskar sol och bad. Men den långvariga värmen och torkan har också inneburit ett mycket besvärligt läge för Sveriges bönder. Med torkan följer foderbrist och att grödorna inte växer som de ska. Läget är för vissa näst intill katastrofalt och många funderar nu över hur de ska kunna klara sig.

FODERBRISTEN LEDER till att många bönder måste slakta mer djur än normalt. Detta samtidigt som slakterierna inte kan ta emot ökande volymer om inte efterfrågan blir större.Vi har i kontakt med LRF fått frågan om kommunen kan öka sin konsumtion av svenskt kött. Utifrån detta har vi gett en uppmaning till alla verksamheter att köpa så mycket svensk producerad mat som det går inom våra upphandlade avtal. Vi funderar också över att göra någon form av "handla-hemma" kampanj för att hjälpa till

FÖR ATT STÖDJA Sveriges bönder kan också du och jag som privatpersoner göra en insats genom att denna sommar köpa svenskt kött till grillen. Vårt kött är dessutom i världsklass genom vår svenska djurhållning och genom att vi är mycket restriktiva med exempelvis användning av antibiotika. Vi har alla ett ansvar att hjälpa till för att stödja bönderna och därmed skapa en levande landsbygd och en fortsatt bra livsmedelsproduktion i Sverige!