onsdag 16 oktober 2019

Hög nivå på hearing om brottförebyggande arbete

Ulrika Herbst
LANDSHÖVDING HELENA JONSSON var den som på Träcentrum i Nässjö inledde dagens hearing om brottsförebyggande arbete. Regionpolischefen Ulrika Herbst var med och hon beskrev att vi i Sverige har ett bekymmersamt läge utifrån tilltagande brottslighet. Hon visade på att den negativa utvecklingen gör oss mindre trygga men samtidigt innebär det att allt fler sätter sin tilltro till polisen. Ulrika Herbst uppmuntrade kommunerna till att satsa mer på det brottsförebyggande arbetet och menade att lokala problem måste ha lokala lösningar.

DAGENS FÖRELÄSARE VAR Henrik Andershed, professor i kriminologi och psykologi vid Örebro universitet. Utifrån sin forskning berättade han om hur det går att säkerställa kvaliteten på det brottsförebyggande arbetet. Hans recept var att utveckla samverkan mellan kommun och polis genom ett mer strukturerat och systematiskt arbetssätt. Genom en långtgående samverkan går det tillsammans skapa mervärden och göra mycket mer än vad en part ensam kan åstadkomma.

EN BRA DAG som gav tips, förslag och underlag som går att använda för att utveckla det brottsförebyggande arbetet i vår kommun!