torsdag 29 augusti 2019

Spadtag startade stort förskolebygge

Irené Hjalte rektor, Victor Nordh  Byggnads AB Axel
Andersson & son och Annelie Patriksson projektör
tog första spadtaget 
MED ETT FÖRSTA symboliskt spadtag startade vi under torsdagen upp bygget av den nya förskolan "Ripan" i Sävsjö. Byggnationen sker bara ett stenkast från Hägneskolan. Förskolan ska få fyra avdelningar och klara att ta emot 80 barn. Den beräknas vara klar under 2020.

SÄVSJÖ KOMMUN VÄXER och behovet av fler förskoleplatser är stort. Den nya förskolan ska dessutom ersätta Pinutens som har två avdelningar och dessa ska avvecklas eftersom de inte håller modern standard. Den nya förskolan byggs med hög miljöprofil och det kommer ge möjlighet till mycket förmånliga "gröna" lånevillkor.

LITE EXTRA ROLIGT är det att vårt lokala byggföretag Byggnads AB Axel Andersson & son har fått anbudet att bygga. Detta innebär att våra skattepengar hålls inom kommunen och vi vet att det kommer bli en mycket proffsigt byggd fastighet!

TACK FÖR ATT du läser min blogg! Det är inspirerande att skriva mina inlägg eftersom det är många dagliga besökare. Det är roligt att bloggen numera också är listad på blogglistor som www.blogglista.se , www.politikbloggar.nu  och www.politikfeed.se