onsdag 21 augusti 2019

Gislaved inspirerade om tillitsbaserad styrning

Rådgivning, Vägledning och Prövning
var nyckelord för nya arbetet inom
myndighetsutövning mot bla företag.
VI VAR ETT helt gäng från Sävsjö kommun som under onsdagen tog en buss till Gislaved för att vara med på en seminariedag om tillitsbaserad styrning.

DE TRE KOMMUNALRÅDEN i Gislaved lovordade den förändring i kommunens styrning som gjorts. Kommundirektör, Malin Aronsson,  berättade utförligt om hur tillitsbaserad styrning fungerar och gav tips till de som funderar över att införa det i sin kommun.

MEST IMPONERANDE var den förändring som skett i synsätt inom myndighetsutövning. Susanne Norberg, bygg och miljöchef, berättade om hur de med att fokusera på dialog, rådgivning och vägledning lyckats förbättra företagsklimatet. Oscar Fredriksson ordförande för föreningen Tillväxt och Tillsyn informerade om hur de kan stödja kommuner som också vill göra denna förändring i sin myndighetsutövning.

VI I SÄVSJÖ delegationen åkte hem inspirerade att påbörja en förändringsresa i stil med den som Gislaved har gjort. I nästa steg blir det samtal om dagen i kommunens ledningsgrupp och bland våra ordföranden. I nästa kommunstyrelsemöte kommer också frågan att lyftas för information och beslut om färdväg framåt.