fredag 13 december 2019

Dystert att Hall Media lägger ner i Sävsjö

Lokalredaktionen för Smålands Dagblad läggs tyvärr ner
IDAG KOM DET DYSTRA beskedet att Hall Media lägger ner sin lokalredaktion i Sävsjö. Det var för ungefär en månad sedan som vi fick meddelandet att man skulle minska verksamheten. Nu är det klart att det inte bara är minskning utan man slaktar delar av sin lokalbevakning helt. Det är 37 journalister som förlorar jobbet, mest från mindre orter enligt facket.

DETTA ÄR ETT HÅRT slag mot demokratin eftersom den lokala tidningen har en viktig funktion i att kritisk granska oss politiker. Tidningen är också en viktig kanal för kommunal trovärdig information. Något som är bra och som i förlängningen är grunden för att vi som politiker ska kunna få förtroende av kommuninvånarna. Den lokala tidningen har alltid varit viktig för den lokala demokratin!

 SOM VÄL ÄR finns i Sävsjö, till skillnad från andra drabbade kommuner, en mycket väl fungerande annan nyhetskanal. Sävsjöappen kommer med dagens besked bli ännu viktigare. Med sin skarpa och alerta journalist, Lillian Andersson, hoppas jag att "appen" fyller tomrummet som blir när Hall Media kliver tillbaka. Jag ser gärna att Sävsjöappen tar ett steg ytterligare fram för att bevaka och granska oss i kommunpolitiken.

LÄS TIDIGARE inlägg om tidningen:
http://savsjo.blogspot.com/2019/11/nedskarning-hart-slag-mot-demokrati-men.html
http://savsjo.blogspot.com/2018/08/media-viktigt-for-information-till.html
www.savsjo./vi-behover-granskande-journalister
http://savsjo.blogspot.com/2016/10/nedskarning-kan-bli-hart-slag-mot-lokal.html