fredag 27 december 2019

Goda medarbetare ger stöd och omsorg

NÄR VI DRABBAS av svåra och tragiska händelser är det viktigt att vi som kommun, kyrkor och medmänniskor ger vårt stöd. Alla våra innevånare ska känna att det finns ett skyddsnät av omsorg och händer beredda att hjälpa till när det behövs som mest.

EFTER DEN TRAGISKA trafikolyckan, som skedde natten mellan juldagen och annandagen, har vi som kommun valt att aktivera vår POSOM-gruppen för att stötta behövande. Under torsdagen öppnades även församlingshemmet i Stockaryd för att alla som ville skulle få möjlighet att mötas och prata. POSOM-gruppen har även varit aktiv under fredagen. POSOM är en förkortning och står för psykiskt och socialt omhändertagande. Denna grupp och består av människor som är vana att hantera människor i kris och i behov av samtal.

UNDER FREDAGEN HAR jag för kommunen kommenterat olyckan på följande sätt "Våra tankar går till de familjer som den gångna julhelgen drabbats av en stor och ofattbar sorg. Från kommunens sida gör vi, tillsammans med andra viktiga aktörer i samhället, vårt yttersta för att stötta och finnas till hand i denna svåra stund"