tisdag 3 december 2019

KS-rapport och invigd Hjärtlandagård

Jag överlämnar kommunens invignings-
gåva till Pernilla Nordh
RIKSDAGENS POSITIVA BESLUT om en uppdaterad kommunal kostnadsutjämning presenterades idag för kommunstyrelsen. Beslutet innebär att Sävsjö kommun från år 2020 erhåller ett årligt tillskott i kommunkassan med 13 miljoner kronor. Den uppdaterade utjämningen ger goda förutsättningarna att klara kommande års välfärdsutmaningar med bibehållen hög kvalitet i skola och omsorg. Kommunstyrelsen beslutade att utifrån dessa nya resurser ge kommunchef Jan Holmqvist och ekonomichef Marie Hogmalm i uppdrag att återkomma med förlag till åtgärder.

KOMMUNSTYRELSEN HANTERADE en lång rad medborgarförslag och motioner som om ett par veckor kommer för beslut i fullmäktige. På ärendelistan fanns med beslut om att anta en detaljplan för ett nytt område med tomter vid Slättsjön i Vrigstad. Det beslutades om att förorda en samordning av Välfärdsråd och centrala säkerhetsgruppen i ett gemensamt Hållbarhetsråd.

ARBETET MED INTEGRATION är högt prioriterat i Sävsjö kommun. Kommunstyrelsen beslutade därför att förlänga arbetet med en nyföretagarcoach som är arabisktalande och att fortsätta samarbetet med IM-hemmet i Vrigstad genom att teckna ett Idéburet offentligt partnerskap (IOP).

HJÄRTLANDAGÅRDEN har nu invigts. Byalaget har lagt ner mycket ideellt arbete och med bidrag från Boverket och oss i kommunen har det tidigare församlingshemmet blivit fräscht och välordnat för kommande aktiviteter. Jag hade förmånen att tillsammans med kommunchefen uttrycka vår kommuns grattis och lycka till!