torsdag 19 december 2019

Motocross och Enduro kan bli ny inriktning på Aleholm

Motorcyklar är ett stort intresse för mig!
LEDNINGEN I VRIGSTAD MOTORKLUBB hörde för någon månad av sig och berättade att det kan finnas en möjlighet att få ett nytt riksidrottsgymnasium till vår kommun. Under många år har det funnits en motocross och enduroinriktning på gymnasiet i Tibro kommun. Efter att de lagt ner sin gymnasieskola har det inte funnits någon långsiktig lösning för denna utbildning.

ALEHOLMSSKOLAN  I SÄVSJÖ har en lång erfarenhet av riksidrottsgymnasium inom skyttesport och är en erkänt mycket bra skola
Vrigstad Motorklubb har en fin bana för både motocross och enduro. Vi konstaterade att det i Sävsjö torde finnas mycket goda förutsättningar för en sådan utbildning och har därför nu haft ett möte med Svenska Motorcykel- och snöskoterförbundet-Svemo om hur vi kan gå vidare.

RIKSIDROTTSGYMNASIET INOM motocross och enduro kommer, om den blir verklighet, kunna ta emot elva elever per årskurs. Vi har bestämt att bilda en styrgrupp och den kommer besöka Tibro kommun för att få del av deras erfarenheter. Om allt faller på plats kan en rimlig tidpunkt att starta utbildningen vara hösten 2021.

DET ÄR FANTASTISKT att  vi i vår kommun har många föreningar som gör ett stort ideellt arbete framförallt för våra barn och ungdomar. Föreningar som också bidrar med kreativitet och nytänkande. Vrigstad motorklubb är en sådan fin förening som det nu känns roligt att samarbeta med omkring en för vår kommun helt ny spännande nationell utbildning!