måndag 17 juni 2019

Satsning på tomma lokaler eller fler händer i vården?

Ringgården i Sävsjö en viktig del i kommunens äldreomsorg
i budgeten finns förslag om att här göra ett demenscentrum
KVÄLLENS FULLMÄKTIGE med budget blev ovanligt långt.  Ledamöterna kom med många inlägg och det var framför allt ett budgetalternativ som stöddes av sverigedemokrater och moderater som väckte debattlustan.

EGENTLIGEN VAR skillnaden ganska liten mellan majoritetens förslag och det som sd/m ställde sig bakom,  men några viktiga skiljelinjer fanns. Den viktigaste handlade om platser i särskilt boende där majoriteten ville omvandla tomma platser till händer i vården och satsning på hemsjukvård och korttidsboende. En annan var synen på frivilligverksamhet där m/sd yrkade att bidraget till fritidsgården Mejeriet i Sävsjö ska tas bort. De ville inte heller att föreningslivet ska ges möjligheten att utvecklas genom ett allaktivitetscenter.  En annan viktig skiljelinje var att m/sd inte i nuläget vill ge några utökade pengar till snöröjning, vägunderhåll på landsbygden.

EFTER DEBATT blev det ett stort stöd för budgetöverenskommelsen som gjorts mellan Centern, Socialdemokraterna och oss Krisdemokrater. Du kan läsa mer om överenskommelsen på följande länk: http://savsjo.blogspot.com/2019/06/hogstadie-i-rorvik-skatepark-ovningshus.html