måndag 24 juni 2019

Många svar om Skytttecenters framtid

Skyttecenter är utmärkt för sportskytte
VECKAN BÖRJADE MED flera intervjuer och samtal om framtidsplanerna för Sävsjö skyttecenter. Detta eftersom det nu finns ett förslag om en ombyggnation för att också få in ett allaktivitetscenter och nya lokaler för skyttegymnasiet.

DET ÄR NU DRYGT FEMTON ÅR sedan Skyttecentret invigdes under pompa och ståt av kung Carl-Gustaf. Efter dessa år är fastigheten i behov av en uppfräschning och lokalerna behöver också förändras för att kunna utnyttjas mer effektivt.

ÄGARE AV FASTIGHETEN är Sävsjö skyttecenter ekonomisk förening som består av kommunen, Svenska Skyttesportförbundet och Sävsjö skytteallians. De har tillsammans med Barn- och utbildningsförvaltningen och Kultur- och fritidsnämnden jobbat fram ett förslag som innebär att det efter en ombyggnation kan bli ändamålsenliga lokaler i huset för fritidsgårdsverksamhet. Det blir undervisningslokaler och omklädningsrum för både flickor och pojkar vid skyttegymnasiet. Det skapas lokaler för en rad olika aktiviteter som exempelvis innebandy, dans, parkour och boule. Dessa fritidsaktiviteter kommer i första hand bedrivas av föreningar.

MED DETTA FÖRSLAG får fastigheten en behövd upprustning både utvändigt och invändigt. Det blir bra lokaler för skytteeleverna och det ökar chansen att Sävsjö långsiktigt får behålla skyttegymnasiet, en viktig utbildning för Aleholmsskolan. Med ombyggnationen förblir Sävsjö skyttecenter Skyttesportförbundets huvudanläggning för elitsatsningar, träning och tävlingar. Vi får i vår kommun ett tillskott med lokaler som föreningar kan hyra för helt nya aktiviteter. Det blir en bra fritidsgård och Skyttecenter ekonomisk förening får bättre bärkraft för fastigheten.

OMBYGGNATIONEN HAR MITT stöd och jag hoppas nu på majoritet för förslaget i kommunstyrelsen och sedan fullmäktige!