måndag 14 augusti 2023

Familjedagar på Hornsbergs säteri

I SENSOMMARTID har det blivit en tradition att vi med hela familjen åker iväg några dagar till något ställe som vi hyr via någon nättjänst typ Airbnb.  Förra gången var det ett mycket spartanskt boende. Denna gång var det riktigt pampigt. Vi hade bokat in oss på Hornsbergs säteri  som ligger strax utanför det lilla samhället Horn i Östergötland.

HORNSBERGS SÄTERI HAR FASTIGHETER och miljöer som andas historia. Det är fascinerande att se sig omkring och vandra runt i byggnaden och tänka sig in i det sprudlande liv som var här från mitten av 1800-talet och framåt. Den som byggde denna ståtliga byggnad hette Otto Göran Pauli och han var utsedd till Kammarjunkare. Han var en av Östergötlands största jordägare. Vid sin död testamenterade han allting till Riddarhuset och de har ägt fastigheten sedan dess.  Otto Göran Pauli var mån om alla anställda och hade också stort förtroende i samhället. Lite extra roligt tycker jag var att han under en lång period var utsedd till kommunalnämndens ordförande. 

LÄS GÄRNA MER om Hornsbergs säteri och Otto Göran Pauli på följande länk:
https://k-arv.se/posts/341?fbclid=IwAR2dpDUrhG2PytIuQo-jRX5adRtwjLvsr_mKqr0-u7YTAKzQrMtKJaK-YTY#

Hornsbergs säteri i kvällssol

Det kunde bli lite tröttsamt att gå för våra barnbarn vid utflykter som vi gjorde. Ett knep för att komma framåt var att räkna steg. Ett, Två, Tre och sedan säga Hopp och så hjälpte vi till med ett rejält hopp framåt. Roligt och fungerar!