fredag 25 augusti 2023

Befrielse från missbruk och populära melodier med Towe och Charlotta

Fredagskvällen var kompet kompletterat med en steelguitar
som gav en skön känsla av country
DEN TÄLTSERIE som nu är i Stockaryds hembygdspark är annorlunda och helt unik. Jag har genom åren varit på många tältmöten både här i våra bygder och runt om i Småland. Något liknande det vi nu upplever har jag inte varit med om tidigare. 

SAMARBETET MELLAN hembygdsföreningen, Nenne Lindberg, det norska par som äger tältet och Frikyrkoförsamlingen är något helt nytt. 
   Upplägget för att skapa mesta möjliga gemenskap är ovanligt för oss. En del i detta är att det alltid är två avdelningar av sammankomsterna och däremellan smörgåsar, grillning och fika. 
   Det är en mycket stor bredd på musik och sång. Detta samtidigt som mötena innehåller mycket glädje och roliga inslag. Det är allvar och tänkvärda ord så väl som frimodiga berättelser om vad kristen tro betyder.

Towe och Charlotta Widerberg
FREDAGSKVÄLLEN var Nenne Lindberg med team med, precis som vanligt. Det stora dragplåstret var Towe och Charlotta Widerberg. Towe Widerbergs var ett dansband som hade stora framgångar under 1990-talet. Bandets ledare, Towe Widerberg, var tidigare sångare i Streaplers. 
   Under kvällens framträdande bjöd de på en stor bredd av melodier med många kända dansbandslåtar. Towe berättade också om sitt grava alkoholmissbruk men hur han tagit sig loss från det och istället funnit styrka och hopp genom en ärlig gudstro.

KVÄLLEN AVSLUTADES med en fin apell av Nenne Lindberg och att alla tillsammans sjöng den välkända psalmen O store Gud. Vi var många som sedan gick hem märkbart tagna av det vi fått uppleva denna annorlunda kväll i tältet i Stockaryd.