onsdag 30 augusti 2023

Bra samtal med kollegor på Höglandet

TILLSAMMANS MED ordförandekollegor från fullmäktige i höglandskommunerna och Ydre kommun har jag under dagen samtalat om aktuella frågor. Vi träffades i den anrika fullmäktigessalen i Eksjö. 

SOM INLEDNING fick vi en intressant redovisning om Eksjö kommun av kommundirektör Tord Du Rietz. Det var roligt att träffa Tord som jag känner väl sedan åren när han var  skolchef i Sävsjö kommun. Med stolthet berättades om den framgångsrika stadsfesten som  årligen genomförs framgångsrikt av en ideell förening. Vi fick information om sådant som gör Eksjö unikt. En sådan sak är att 60 procent av alla arbetstillfällen är finansierade med skattemedel. I Eksjö finns förutom kommunen, Höglandssjukhuset, Ing2, Tingsrätt, Polis med mera.

VÅRA ÖVERLÄGGNINGAR handlade om upplägg för en genomlysning av det gemensamma revisionskontor som Höglandsförbundet har tillsammans med Aneby, Eksjö och Ydre kommuner. Det har funnits ganska mycket frågor om hur detta fungerar och behövs en opartisk analys. Målet är att ett resultat av genomlysningen ska redovisas för oss under januari 2024. Detta kan sedan bli under lag för budgetarbetet inför 2025. Vi har ett mycket bra samtalsklimat i ordförandegruppen och är helt överens om vikten av en god dialog och lösa olika utmaningar tillsammans!