fredag 18 november 2022

Ordförandeträff, revisor och The Crown

 VI MED ORDFÖRANDEUPPDRAG i Sävsjö kommun började dagen med att samtala om aktuella frågor och stämma av läget i våra olika nämnder och styrelser. Dessa ordförandeträffar är alltid bra, uppriktiga och ger oss vägledning i hur vi kan arbeta vidare i knepiga situationer.

VI  i KD JOBBAR MED att slutföra arbetet med att rekrytera personer till alla uppdrag som vi nu ska besätta efter valet. Nu är det så gott som klart men saknar fortfarande en person som kan gå in som en andra kommunrevisor för oss.  Revisionen består nästan av bara män så vi letar efter en kvinna som kan ta sig an detta uppdrag. Är du intresserad eller vet någon som passar så hör av dig! 

EN NY SÄSONG av den omtalade serien The Crown finns nu på Netflix. Detta är en mycket påkostad serie som handlar om den engelska monarkin med drottning Elizabeth som centrum. Det är fascinerande att serien bygger på verkliga händelser och den ger därmed både en historielektion och en inblick i hur det engelska kungahuset fungerar.  Detta även om inte allt är exakt och en del förstås är tillspetsat. För mig särkilt roligt att man nu speglar den tid som till stor del handlar om prinsessan Diana, en tid när jag själv under en kortare period bodde i England och Manchester.

HAR DU TILLGÅNG TILL NETFLIX så rekommenderar jag varmt att se de fem säsonger av serien The Crown som hittills finns inspelade. Det är mycket sevärt!