söndag 27 november 2022

Fin adventsgudstjänst och imponerande julmarknad

Det var mycket folk på julmarknaden i Vrigstad
FÖRSTA ADVENT hör det till att besöka en kyrka för att ta del av stämningen med adventssånger och få del av det viktiga budskapet om frälsarens "Ankomst" som är det som advent betyder. Annette och jag gjorde dagens gudstjänstbesök i vår hemförsamling, frikyrkan i Stockaryd, och där var det proffsig sång med Roger, Camilla och Emma. Frans predikade på adventstemat och det bjöds på kaffe efter att gudstjänsten var slut. 

JULMARKNANDEN I VRIGSTAD har blivit något långt utöver det vanliga och den verkar växa år efter år.  När vi under eftermiddagen gjorde ett besök så kändes julstämningen påtaglig . Det sprakade eldar lite varstans och var massor av belysningar. Det var många utställare och hantverkare på plats. En del var inomhus i "Runstedtska" och i "Badhuset", andra var utomhus. På plats fanns också räddningstjänsten. Överallt fanns engagerade människor som såg till att allt fungerade och att det blev trivsamt.

DET ÄR SÅ IMPONERANDE att se hur samhällsföreningen i Vrigstad med sitt genuina engagemang och sin drivkraft lyckas få hela samhället att utvecklas. Söndagens julmarknad blev ytterligare ett exempel på det. Bra jobbat!