lördag 12 november 2022

Hur når man 31,32% i ett kommunval?

Vi var ett stort gäng från Sävsjö partiavdelning på Höstkonventet
ETT HÖSTKONVENT för Kristdemokraterna i Jönköpings län var under lördagen förlagt till Njudungsgymnasiet i Vetlanda. På programmet fanns valutvärdering och tal av Sveriges nya Sjukvårdsminister, Acko Ankarberg Johansson. Men allra först upp, på scenen i stora aulan var vi från Sävsjö. Vi hade fått den första halvtimman av dagen för att tala under rubriken  "Sävsjö partiavdelning - on stage Hur når man 31,32% i ett kommunval?"

VI DELADE upp vår redovisning i fyra perspektiv. Jag började med att visa statistik på vår utveckling och sedan med att berätta något om det strategiska arbete som vi haft i vår partiavdelning under 25 år. Vi fick tankar från Benjamin Petersson som är vår partiavdelningsordförande. Erika Mallander Karlsson fyllde på med erfarenheter från sitt arbete som valledare. Therese Petersson avslutade med att summera och ge sina reflexioner utifrån två års process fram till att väljas som nytt kommunalråd i Sävsjö kommun.

VI ALLA LYFTE hur viktigt det är med goda relationer och att skapa ett starkt teamwork. Nya personer behöver ges chansen att kliva fram och det ska finnas en kultur i partiavdelningen av att ge varandra uppmuntran. I vår redovisning betonades vikten av god kommunikation inåt mot medlemmar men också ut mot människor i kommunen. God planering och framförhållning år också en förutsättning för att lyckas.

DET VAR GLÄDJANDE att vårt fördrag gav stort och positivt gensvar!