fredag 3 juni 2022

Tågsatsning Jönköping-Växjö och tankar om Morgankris

Snart blir det nya fräscha Krösatåg 
FREDAGEN VAR TREDJE DAGEN på raken som det blev resa till Jönköping. Denna gång för möte mellan kommuner och Region Jönköpings län.

STÖRSTA FOKUS BLEV på det viktiga arbetet med nära vård men det blev också en redovisning av Erik Andersson om hur Jönköpings länstrafik planerar framtida tågtrafik.  För oss i Sävsjö kommun tillfredställande att linjen Växjö-Jönköping har prioritet A och det innebär att vi ligger först i tur för att få nya elmotorvagnar. Satsningen på denna bana innebär också en ökning i turtäthet till 12 dubbelturer varje vardag.

Justitieminister Morgan Johansson
bör bytas, men efter valet
I MEDIA HAR JAG under dagen följt utvecklingen efter att SD väcker misstroendevotum mot justitieminister Morgan Johansson. Mitt parti och moderaterna har meddelat att de stöder yrkandet.

MORGAN JOHANSSON ÄR INTE byxad sitt uppdrag och det är uppenbart att han är olämplig som justitieminister. Men jag tycker KD och M gör fel när de ställer sig bakom SD-yrkandet. Statsminister Magdalena Andersson är oansvirig som säger att hon, och regeringen, avgår om misstroendet mot  Morgan Johansson går igenom. Jag anser att de politiker som ställer till denna villervalla mer ser till partitaktik och egna opinionsvinster än till det som är Sveriges bästa.

DET ÄR HUNDRA DAGAR tills vi väljare ska välja vilka som ska styra Sverige och vi ute i kommunerna kampanjar nu för fullt. Vi har precis ansökt om NATO-medlemskap. Vi är mitt i den största europeiska och svenska säkerhetskris vi haft i modern tid , ska man då bete sig så här? Skärpning, det här duger inte!