tisdag 21 juni 2022

Rundresa, trevlig näringslivsgala och grattis Anders!

Kommunstyrelsen besöker Tällevadområdet för nya tomter
KOMMUNSTYRELELSENS har haft sitt sista planerade sammanträde innan sommaruppehållet. På ärendelistan fanns biogas, arbete enligt lagen om skydd mot olyckor, anropsstyrd närtrafik, jubileumsaktivitet för personal plus lite annat smått och gott.

DET HADE FÖR kommunstyrelsen också ordnats en rundresa för att se olika fastigheter och projekt i kommunen.

PÅ TÄLLEVAD tittade vi på det nya bostadsområde som växer fram. Vi var inne i de nya lägenheterna på Sturevallen och besökte Bryggaren mitt i Sävsjö centrum. I Stockaryd tittade vi på lägenheter vid Mejerigatan och fick gott kaffe i Södergårdens restaurang. I Rörvik besökte vi Eneliden och Träffpunkten. Vi tittade på Sävebo:s hus med lägenheter vid Kapellgatan. I Rörvik blev det också en tur förbi Rörviksskola och arbetsledaren där gav aktuell information. För kommunstyrelsen gav rundresan värdefull information att använda vid beslut om renovering och förändringar av fastigheter framöver!

ÅRETS NÄRINGSLIVSGALA gick av stapeln under kvällen och den hade i år prägel av jubileum. Simon Ek var kvällens konferencier och det uppdraget skötte han galant! Käket var gott och festligt med lokal prägel. Bakom tillagningen var Ingrid Brentel. Sång och musik var en viktig del av kvällen och hade flera lokala kändisar med på scenen. Helena Gill avtackades som vd för Sävsjö Näringsliv och fick många lovvord för sin insats. Patrick Blomström välkomnades som ny vd. Det blev förstås som vanligt också utdelning av en rad priser. Jag tycker det var roligt att Estilos fick utmärkelsen årets butik, en satsning värd att få uppmärksamhet!

ALLDELES SPECIELLT glädjande var att Anders Lundgren och Gulf blev årets företagare!
I motiveringen lyftes fram det stora engagemanget för det lokala näringslivet och att Anders är en förebild andra företagare och kommande generationer. I motiveringen noterades också att Gulf har personal som alltid ger sina kunder ett gott bemötande!  

GRATTIS ANDERS LUNDGREN!
Anders Lundgren tar på Näringslivsgalan emot priset som årets företagare