måndag 6 juni 2022

Folkfest vid Nationaldagsfirande i Stockaryd


NATIONALDAGSFIRANDET i Stockaryd blev en verklig folkfest! Musikskolan med Jan Persson och Kristina Hagström bjöd på trevlig och välkänd sång och musik. När de avslutade med George Gershwins Summertime var det en musikalisk njutning på hög nivå. Ingmar Johansson höll ett bra tal med utgångspunkt i läget och oron i omvärlden. Ingemar talade om att känna sig som medborgare i sitt sammanhang och att visa respekt mot varandra. 

DEN SISTA TIMMAN av nationaldagsfirandet bjöds det på härlig rockmusik med Covered Call, ett rockband med kopplingar till Stockaryd som bjöd på högt tryck, gung men också fina melodier. Publiken var entusiastisk och klappade in extranummer.

I OCH RUNT Järnvägsparken fanns massor av aktiviteter och möjligheter till förtäring. Svenska Kyrkan hade fika och lotteri. Samhällsförening sålde korv. Det fanns hoppborg, ponnyridning, möjlighet att prova på boule och en möjlighet att utmana i kuddkrig.

JAG HADE UPPDRAGET att var konferencier och att mot slutet  förmedla några tänkvärda tankar. Jag lyfte fram hur värdefullt det är med en stark samhällsgemenskap och att vi bryr oss om varandra. Utifrån det som händer i omvärlden påminde jag om att vi alla ska vara beredda att kliva fram för att försvara vårt land Sverige, vår demokrati, vårt öppna samhälle. Jag uppmanade till att använda sin demokratiska rättighet att rösta i höstens val och gärna passa på att ge synpunkter på det förslag till översiktsplan som nu finns ute för samråd.

ETT STORT TACK till Samhällsföreningen och alla som var med och på olika sätt ställde upp för nationaldagsfirandet i Stockaryd. Det blev ett kanonarrangemang!