måndag 20 juni 2022

Fullmäktige, ÖP och festkväll med 75 års-jubileum

I mitt tal om budget visade jag tidningsurklipp från 
budgetbeslut i fullmäktige för 25 år sedan.
Foto Fredrik Håkansson
SÄVSJÖ STAD firar 75-årsjubileum under året och det präglade måndagens fullmäktige och blev sedan temat för en trevlig festkväll.

FULLMÄKTIGE BESLUTADE efter en del debatt om budget för 2023-2025. En budget med mer pengar till skola, vård och omsorg men också med en tillväxtsatsning Det blir utökad kapacitet för att bygga vatten och avlopp som möjliggör mer tomter. Vi avsätter medel för längre spår till Stockarydsterminalen och satsar på teknikcollege inom skolan. Med tillväxt framåt får vi också pengar för framtidens kärnverksamhet och hjärtefrågor!

DET BLEV BESÖK I Stadshotellet och Sturesalen efter avslutat fullmäktige. I Sturesalen hölls första middagen när Sävsjö hade blivit stad 1947 och nu var det en välordnad utställninglokal för samrådsversionen av förslaget till ny översiktsplanen. 

Femtinge teater med Linda och Hans-Åke blev
ett uppskattat inslag under jubileumskvällen

VI HADE UNDER KVÄLLEN en festkväll där vi hade med representanter för civilsamhället och de fick kommunens tack för sin insats under pandemin. Det blev en trevlig underhållning med Femtinge teater och tal av fullmäktiges ordförande Per Danielsson och kommundirektör Jan Holmqvist. Kvällens meny var en moderniserad variant på de rätter som serverades under kvällen när man firade att Sävsjö blev stad. Tack alla som bidragit till att planera denna trevliga dag i jubileets tecken!