söndag 19 juli 2020

Helrätt att ge Kännestubba BTK vitsippspriset 2020

Utdelning av vitsippspriset till Arnold Karlsson och
några aktiva ungdomar i klubben
EFTER EN ÖVERNATTNING i Sommenbygden så vände vi hemåt under söndagen. Resan gick via Sommen-Vätternleden förbi fina sjöar som Noen, Ören och Bunn. Efter vackra Skärstadalen landade vi så småningom i Kaxholmen för  fika vid Landsjön och besök i trendiga designbutiken Grafitgrå.

TILLSAMMANS MED Benjamin Petersson har jag under kvällen varit i Lövshult för utdelning av Kristdemokraternas vitsippspris. Denna gång var det fantastiska Kännestubba Bordtennisklubb som blev pristagare.  Här kan du läsa motiveringen:

KÄNNESTUBBA BORDTENNISKLUBB blev känt för en livaktig bordtennisverksamhet redan på 1970-talet. Under senare år har verksamheten fått ny fart genom framförallt en viktig ungdomsverksamhet med träningar, matcher, turneringar och läger. Flera gånger i veckan samlas medlemmar för att spela bordtennis i Kännestubba bygdegård, såväl juniorer som seniorer. Klubben har även etablerat sig väl och blivit en respekterad aktör inom bordtennissporten.

Det blev förstås en fajt med Arnold vid bordtennisbordet
MED ENKLA FÖRUTSÄTNINGAR har klubben lyckats skapa en imponerande verksamhet som lockar många. De har med stort ideellt engagemang visat att det här mitt på den småländska landsbygden går att uträtta mycket med sammanhållning och uthållighet. Klubben uttrycker det själva väl med orden: ”Den lilla klubben med de stora möjligheterna”.

KLUBBEN BIDRAR TILL en levande landsbygd, ett aktivt fritidsliv och ett starkt civilsamhälle. Det arbete som klubben gör är ett tydligt exempel på en sådan positiv företeelse som Kristdemokraterna i Sävsjö kommun vill uppmuntra och uppmärksamma. Kännestubba BTK är därför en värdig mottagare av 2020 års Vitsippspris.

SÄVSJÖ DEN 19 JULI 2020 Benjamin Petersson Ordförande och Stefan Gustafsson Gruppledare