måndag 3 juni 2019

Barnskötare och samtal om skatepark

Här är området där det föreslås en skatepark
EN DELEGATION med personal som jobbar inom barnomsorgen kom idag till kommunalhuset för att lämna över en namninsamling. Deras initiativ hade som syfte att vi ska ta bort kravet på förskollärarutbildning inom barnomsorgen. De menar att det är viktigt att också öppna upp för att anställa barnskötare igen. En av de som var med idag var utbildad barnskötare och hon hade jobbat i fem år, sex månader i taget, utan att få någon fast tjänst.

FRÅGAN ÄR INTE enkel men viktig så vi tar upp den på kommande möte med kommunstyrelsen. Barnen är det viktigaste vi har så att ställa höga krav på de som ska anställas i barnomsorgen är därför riktigt. Men det är å andra sidan inte bara rätt utbildning som avgör om man är lämplig för ett sådant jobb. En positiv effekt skulle kunna vara att om vi öppnar upp för barnskötare ger det möjlighet för fler att snabbare komma in på arbetsmarknaden.  Finns alla anledning att fundera vidare på frågan!

UNDER DAGEN HAR några av oss i kommunstyrelsen träffat företrädare för IOGT för samtal om anläggandet av en skatepark. IOGT har länge jobbat med detta och nu fått finansiering via arvsfonden. För genomförandet krävs kommunal medfinansiering på 600 tusen. Det blev ett bra samtal och många frågor rätades ut. Under tisdagen kommer vi redovisa samtalet för hela kommunstyrelsen och då kommer också ett beslut.