måndag 9 juli 2018

Häftigt bönhörda om regn

Det samlas mycket skräp i gallren
OJ, VAD DET REGNADE i eftermiddag! Vi har längtat efter regn ett bra tag nu men torkan har fortsatt och blivit ett allt större bekymmer. Men i eftermiddag brakade det loss med hagel, åska och skyfall. Många av oss som har nedfart till källargarage fick bekymmer. Även hemma hos oss blev det ordentligt blött så vi har tvingats ägna kvällen åt att suga upp vatten i källaren.

SAVMANS BREDBANDSUPPKOPPLING med Internet, TV och telefoni slogs ut i Stockaryd av åskan. Värst av allt var att vatten fyllde tunneln under järnvägen. Det var så mycket att det tidvis inte gick att åka igenom med vanliga fordon. Räddningstjänsten kom så småningom och pumpade bort vattnet. För min del tog jag med skyffel och kvast för att senare ta bort kvarvarande löv och annat skräp som täppt till gallren för vattendränering.  I både tunneln för bilar och för gång- och cykeltrafik spolas det ner mycket skräp när det regnar.

ÄVEN OM DAGENS oväder ställt till mycket besvär så känns det bra att växtligheten äntligen har fått sig en ordentlig rotblöta!