torsdag 23 november 2023

Svensson & Linnér och Lieblingsplatz bra för Rörvik

Med på besöket var också Göran Häll (S) och Patrick
Blomström från SNAB. Här med VD Björn Lagerqvist
SVENSSON & LINNÉR är ett av Rörviks allra äldsta företag men åldern till trots ligger man i absolut världsklass när det gäller tillverkning av avancerade produkter i formpressat trä. Under torsdagen var jag där på företagsbesök. VD Björn Lagerqvist visade oss runt i lokalerna och berättade om företaget. Vi fick se en lång rad produkter med komplicerad design och sådant man tillverkar till mycket välkända och profilerade varumärken .

DET BLEV ETT TREVLIGT och bra studiebesök. Företaget känner av lågkonjunkturen men genom offensivt arbete klarar man utmaningarna dock just nu med en något minskad personalstyrka som är ungefär 20.
Per Claesson en av de trogna medarbetarna som har stor
erfarenhet från arbetet på Svensson och Linnér
DEN STÖRSTA UTMANINGEN är att hitta kompetens långsiktigt och det pratade vi en hel del om.  Kommunen och Sävsjö Näringslivsbolag, SNAB, har ett ansvar inom kompetensförsörjning men också företaget. Detta genom att marknadsföra sig positivt bland ungdomar och ta emot praktikelever med mera. Björn betonade det positiva som händer i Rörvik men vill också se att en del hus, tomter och byggnader, i framförallt genomfartsstråk, snyggas till och ger samhället en mer inbjudande intryck.

TACK FÖR ETT TREVLIGT mottagande och företagsbesök på Svensson & Linnér!


Personal på Favoritplats/Lieblingsplatz i Rörvik
NÄR VI ÄNDÅ VAR I RÖRVIK passade vi på att besöka den nya restaurangen Favoritplats/Lieblingsplatz. Detta nya matställe har blivit omåttligt populärt och det var mycket folk också denna torsdag. Dagens rätt var en buffé med en stor variation av olika rätter och dessutom fanns efterrätt för oss som gillar det! 

BESÖK GÄRNA denna trevliga restaurang när du vill äta något gott själv eller vill gå ut med ett gäng kompisar för en trevlig kväll!  Lokalerna är numera snyggt renoverade och har en modern smakfull möblering. Personalen är tillmötesgående och ger service på toppnivå.  Vill du ta del av deras lunchbuffé kostar den endast för 125 kr.  Rekommenderas!