fredag 10 november 2023

Nu är rikstinget igång!

Sävsjöbördiga Anna Zelvin, numera boende i Växjö, ¨
var en av de som äntrade talarstolen idag
 TILLSAMMANS ÄR VI ungefär 700 personer som har samlats i Helsingborg för att delta i Kristdemokraternas riksting. Resan blev med tåg från Stockaryd och det fungerade utmärkt att åka hela vägen utan några väntetider eller andra bekymmer. Resan gick smidigt, snabbt och miljörätt!

VÅR PARTIORDFÖRANDE höll tal när tinget öppnats och Ebba talade med entusiasm, humor, allvar och driv. I talet lyfte hon den vidriga attack som Hamas gjorde mot Israel och som utlöste det krig som nu pågår runt Gaza. Hon konstaterade att Hamas mål är att utrota den judiska staten och det judiska folkets fortsatta existens. Enligt Ebba är Hamas det största hotet mot fred och det bästa vore om palestinierna kunde befrias från denna terrororganisation. Ebba talade sig varm för vikten av kristna värderingar och familjens betydelse för att komma till rätta med gängkriminalitet och psykisk ohälsa bland unga. Ebba talade om hur viktigt det är med lantbruk, jord och skogsbruk och hon lyfte vikten av en politik för hela samhället.

RESTEN AV DAGEN har det varit behandling av en del av alla de motioner som kommit till rikstinget. Många har varit i talarstolen och en lång rad omröstningar genomförts. I morgon ska jag tala inom området Regional utveckling, bostäder och infrastruktur.