tisdag 18 april 2023

Bra med engagerade fullmäktigeledamöter

Anders Brogård redovisar arbetet vid Stockarydsterminalen. Jag var som
 styrelseledamot jävig och klubban hanterades av vice ordförande
Susanne Sjögren (S)

KOMMUNFULLMÄKTIGE samlades på måndagskvällen för att mestadels besluta om årsredovisningar från kommunen och dess olika företag. Det gavs information från ekonomichef Marie Hogmalm och vd:ar från bolagen. Genomgående redovisades bra verksamhet och goda resultat!

DET ÄR BRA MED levande fullmäktige och även den här kvällen kom det flera inlägg. Mest är det tyvärr en liten krets som är flitiga besökare i talarstolen. Jag skulle gärna se att betydligt fler var med i debatten och att de som är med och talar håller sig till det ärende vi ska besluta om. Vi i fullmäktiges presidium kommer så småningom bjuda in alla partiers gruppledare för samtal om detta.

BENJAMIN PETERSSON (KD) och den nya vänsterpartisten Thinh Tran talade båda engagerat för en fritidsbank. Detta är ett ställe där kommunens invånare kan låna olika typer av sport- och fritidsutrustning. Önskemål om fritidsbank hade väckts via ett medborgarförslag och det beslutades av fullmäktige att frågan ska utredas vidare. Thinh Tran är ensam vänsterpartist och ny politiker som visar stor ambition, det är bra!  Vid fullmäktige lade han ett yrkande om att ärendet om fritidsbank ska utredas snabbare och det fick fleras stöd. Jag hoppas det inspirerar honom till att fortsatt driva sina frågor i fullmäktige.

PÅ FÖLJANDE LÄNK kan du se hela fullmäktige i efterhand: 
https://savsjoplay.screen9.tv/media/FRxVU3Dflq4HbLPnBnlZBQ/kommunfullmaktige-17-april