onsdag 7 oktober 2020

Tack till hembygdsförening för synpunkter och bra dokumentation

Baksidan av hembygdsföreningens
årsskrift 2020
INFÖR VÅRT BESLUT om köpet av Stadshotellet kom ett brev från styrelsen i Sävsjö hembygdsförening. Det var undertecknat av dess ordförande Bertil Zettergren.

INFÖR ETT SÅ STORT och viktigt beslut är det för oss som politiker viktigt att få in synpunkter och argument som hjälper oss med bra underlag inför vårt ställningstagande. Hembygdsförening lyfte i sin skrivelse bland annat fram värdet av att kommunen äger denna byggnad för att kunna bevara en viktig del av vår historia. De pekade också på att Stadshotellet är viktig att bevara för "Gestaltningsvärdet med en placering mitt i centrum"

I BREVET bifogades också Sävsjö hembygdsförenings årsskrift för 2020. I dessa fantastiska årsskrifter finns information om föreningens eget arbete. Vi bjuds också alltid på en rad intressanta artiklar och bilder från Sävsjös historia. I årsskriften för 2020 finns passande nog en artikel om  "Stadshotellet som kom före staden".

FÖR MIN DEL känner jag mig mycket hedrad av att denna gång fått bidra med en bild på skriftens baksida. Bilden är på när  journalisten Sofie Karlsson läser Smålands Dagblad utanför lokalredaktionen vid Stora torget. Flera av årsskrifterna kan läsas på hembygdsföreningens hemsida. Dessa kan du hitta på följande länk:

ETT STORT TACK till Sävsjö hembygdsförening för ert fina arbete,  kloka synpunkter och intressanta årsskrifter!