tisdag 25 augusti 2020

Lungt coronaläge och tack Johanna!

Viktiga råd från folkhälsomyndigheten förmedlade av oss
i Sävsjö kommun
DET ÄR GLÄDJANDE att rapporterna från både regionen och alla kommuner är att Coronavirusets härjningar blir allt mindre i vårt län. Färre än tidigare vårdas på sjukhus och inga patienter är på intensivvårdsavdelningarna med anledning av Covid -19. Just nu är det bara ungefär 10 nya bekräftade fall i länet per dag.

DET SOM OROAR är att smittan ökar i andra regioner i Sverige. Det rapporteras också om trängsel på stränder och restauranger, vilket kan leda till ökad smittspridning.  En oro är också att smittan kan öka när gymnasieskolor och grundskolor nu har öppnat för elever.

DET SOM ALLT MER står klart är att vi kommer få leva med Coronaviruset under lång tid. Det är därför viktigt att vi alla håller i och håller ut med att följa riktlinjer från folkhälsomyndigheten. Vi måste också inse att detta inte bara gäller tillfälligt. Vi behöver ändra våra vanor och beteenden för lång tid framöver! Håll avstånd, tvätta händerna, stanna hemma om du har minsta symptom och stanna hemma om du är i en i riskgrupp. Satsa på digitala i stället för fysiska möten när det är möjligt och kan fungera väl.

Blomstertack till Johanna
JOHANNA FRIMAN har under många år jobbat som näringslivskoordinator. Hon går nu vidare till en ny anställning i Vetlanda. Vid vårt styrelsemöte med SNAB på tisdagskvällen så avtackades hon med blommor och presenter. Johanna har varit en mycket god medarbetare som alltid utstrålat engagemang, positiv anda och driv. En person som det varit mycket trevligt att ha med i näringslivsarbetet. Tack Johanna för din insats för SNAB och Sävsjö kommun! Lycka till i ditt nya jobb!