tisdag 28 januari 2020

Tveksam till Jönköpings-Postens Länstidning

Småland Dagblad ett bra varumärke!
DET HAR UNDER DAGEN varit ett möte med alla som är ordförande. Vi har samtalat om effektiv verksamhet och fördelning av nya medel till nämnderna. Vi har haft en strategiträff där budgetarbetet startat upp genom att gå igenom utmaningar och viktiga arbetsområden.

JONKÖPINGS-POSTENS LÄNSTIDNING blir namnet när alla lokaltidningar i länet ska samlas under ett gemensamt namn. Jag är mycket tveksam till detta val som känns så tydligt kopplat till Jönköpings stad. Varför väljer man inte att använda Småland som är ett så etablerat, välkänt och starkt varumärke? Smålands Dagblad eller Smålandstidningen bedömer jag hade varit ett bättre val.

ELIN ERICSSON FRÅN P4 JÖNKÖPING tittade under eftermiddagen in till mig för en kommentar om nya tidningsnamnet. Det blev en udda intervjuupplevelse! Elin bad mig omgående göra en kommentar i direktsändning och så stack hon en stor mikrofon under näsan som hade en otroligt stark ladugårdsdoft. Du kan höra intervjun efter 54 minuter och reporterns kommentar till den doftande mikrofonen 59 minuter in i programmet på följande länk: https://sverigesradio.se/avsnitt/1437376