onsdag 15 januari 2020

Bra start på ny arena för dialog med företag

Vrigstad värdshus var plats för dagens
möte med företagare
ETT MÖTE FÖR DIALOG mellan företagare och oss i kommunen började med att vi fick smaka den härliga frukostbuffé som Svante Stenevik med personal dukat upp på Vrigstad värdshus. En god, vällagad frukost med många lokalt producerade livsmedel!

INBJUDNA VAR FÖRETAG med 20 anställda eller fler. Det var många som kom och de som meddelat förhinder skickade med att de gärna kommer vid nästa tillfälle. Som initiativtagare blev det min roll att hålla ihop mötet, hälsa välkommen och hålla i en inledning om syfte och mål med denna nya arena för samverkan. Helena Gill och Kristin Nilsdotter Isaksson var med från Tillväxthuset. Jan Holmqvist representerade med mig kommunledningen. Tillsammans informerade vi om aktuella strategiska ärenden och frågor som berör företagande.

UNDER MÖTET LYFTE företagen fram hur viktigt det är att vi jobbar med kollektivtrafik och vägar. Det betonades vikten av att få in mer och bättre kompetens i kommunen. Mer samarbete med högskolor och universitet efterfrågades.

ENIGHETEN VAR STOR om att denna form av dialogmöte var bra och att en fortsättning önskas. Nästa möte bokades till onsdag 13 maj.  Jag är mycket tillfreds med dagens möte och är helt övertygad om att för framgång, både för företagen och för oss som kommun, behövs samverkan och väl fungerande dialog. Dagens möte var ett steg i denna riktning och jag fram emot fortsättningen av denna nya arena!