tisdag 19 november 2019

KS med attraktiva tomter, e-arkiv Leader och mycket mer

Symbol för vårt gemensamma e-arkiv
 "FREDA" som fungerar ungefär som en
bostadsrätt i ett stort gemensamt hus.
FREDA står för: F-län-REgionalt
Digitalt Arkiv
KOMMUNSTYRELSENS BEREDANDE sammanträde hanterade idag en lång rad medborgarförslag och motioner som så småningom kommer för beslut i fullmäktige. På ärendelistan fanns också med beslut om att anta en detaljplan för ett nytt område med tomter vid Slättsjön i Vrigstad. Vi beslutade också om att förorda en samordning av Välfärdsråd och centrala säkerhetsgruppen i ett gemensamt Hållbarhetsråd.

FRIDA KRANTZ är kommunens arkivarie. Hon berättade för kommunstyrelsen om arbetet med att arkivera handlingar och om den samordning som finns i länet för att få en bra och säker arkivering av digitala dokument i ett e-arkiv. Ett studiebesök gjordes i kommunens eget arkiv.

IDA STENVALL är beredskapssamordnare på Höglandets räddningstjänstförbund och hon medverkade med information om ett nytt Handlingsprogram för skydd och säkerhet.


ANNIKA NILSSON är projektutvecklare inom Leader Linné och hon var med och informerade om det framgångsrika arbetet. Av de åtta kommuner som ingår i vårt leaderområde är Sävsjö en av de kommuner som fått allra störst utdelning. Enligt Annika beror det på att det finns en vana och stor erfarenhet i Sävsjö med att jobba med EU-stöd. Det finns också ett gott samarbete med kommunen och dess landsbygdsutvecklare.

JAG TYCKER DET IDAG har varit ett bra sammanträde med kommunstyrelsen. Vi har tagit ett viktigt steg närmare nya attraktiva och eftertraktade tomter för bostäder. Vi är på gång med att slutföra arbetet med både program och en ännu kraftfullare organisation för trygghet och välfärd.

MED DAGENS INFORMATION är det bara att konstatera att vi i vår kommun har ett mycket välfungerande arbete för att arkivera vår historia men också att för att bevara nuet för framtiden. Det var också roligt att få en rapport från det fina Leadersamarbete som vi har för landsbygdsutveckling. Genom detta kan vi växla upp ideellt arbete och skapa nyskapande projekt. I de projekt som genomförs tar vi tillvara initiativkraften och viljan att jobba ideellt bland engagerade människor i vår kommun!