onsdag 20 november 2019

Glädjande från riksdag och trevligt dela ut minnesgåvor

Pär Nilsén ackompanjeras av
Sofia Johansson
IDAG KOM det efterlängtade beskedet från riksdagen om att de beslutat om ny kostnadsutjämning mellan landets kommuner. Detta innebär enligt våra beräkningar ett årligt tillskott i kommunkassan med 13 miljoner kronor!

DETTA ÄR FÖR SÄVSJÖKOMMUN en mycket välkommen ersättning som är nödvändig och behövs. Med denna uppdaterade utjämning är jag helt övertygad om att vi också kommande år kommer klara de välfärdsutmaningar vi har. För oss blir det också en rättfärdig ersättning för det stora åtagande vi har gjort för att lösa det uppdrag vi har fått av staten inom integrationsområdet. Dagens besked är glädjande och positivt!

IKVÄLL HAR VI HAFT den årliga festen för alla som jobbat i kommunen 25 år eller som slutar med pension. Fullmäktiges ordförande Per Danielsson höll i hop kvällen fint. Vi bjöds på en utsökt mat från Eksjöhofgårds värdshus och fick som underhållning pampig barytonsång av Pär Nilsén. Kommunchef Jan Holmqvist höll kvällens högtidstal och han gjorde en återblick 25 år tillbaka. Händelser som Sävsjö handbollsdamers första SM-guld, VM- brons i fotboll och Estoniakatastrofen nämndes som stora händelser detta år. För mig lite extra kul att Jan noterade att det var 1994, alltså nu 25 år sedan, som jag valdes in för första gången som ledamot och förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

MIN UPPGIFT IKVÄLL var att hjälpa till med utdelning av alla minnesgåvor. Det blev en mycket trevlig tillställning där vi som arbetsgivare fick säga vårt tack till fantastiska medarbetare för deras fina insats för Sävsjö kommun!