torsdag 3 maj 2018

Höglandsförbund, Välfärdsråd och ovanligt brev

Ett brev utöver det vanliga kom idag med posten
DEN MESTA SKRIVNA kommunikationen är numera digital. Jag tycker det är roligt att det då och då också kommer gammaldags handskrivna brev. I går kom dock ett anonymt brev som var otrevligt, men idag kom ett som var roligt att få!

BREVET KOM FRÅN en lokal profil och företagare från bygden som för många år sedan flyttade till Täby. Han äger en central tomt i Stockaryd som han vill ge bort för att den ska kunna användas till glädje, trivsel och aktiviteter.

BREVET ÄR ETT BRA initiativ och blev en positiv injektion i en dag full av sammanträden och möten. Förmiddagen tillbringade jag på Höglandsförbundet där det handlade om budget, datasamarbete. Eftermiddagen var det Välfärdsråd där vi bland annat fick en första inblick i statistik från en folkhälsoenkät som gjorts bland ungdomar. Jag blir bekymrad över att så många struntar i frukost och att allt för många äter en undermålig kost. Det är samtidigt mycket bra att ungdomarna i vår kommun är mer aktiva än i övriga länet när det gäller idrott och olika former av träning! Från denna länsundersökning kommer sammanställas speciella kommunrapporter som kommer bli offentliga inom kort.