lördag 3 mars 2018

Trevligt samarbete med Marie och Hampus

ANDRA DAGEN av Kristdemokraternas kommundagar var välfyllda med intressanta föreläsningar.
      Alf Svensson och Kjell Magne Bondevik talade över temat "Val i med och motgång". Slöseriombudsmannen, Martin Borg, gjorde ett starkt och personligt framträdande om hur viktigt det är att offentliga resurser används effektivt och rätt. Professorn i statsvetenskap, Tommy Möller, berättade om hur väljarna tänker (eller inte tänker) och gav statistik och underlag som är nyttig att känna till i en valrörelse.

TILLSAMMANS MED Hampus Hagman Göteborg och Marie Litholm Haninge var jag engagerad i ett seminariepass för personer som står på valsedlar. Hedrande att av 7 valbara varianter var det flest, hela 269 personer, som valde vårt seminarium. Utifrån våra olika erfarenheter delade  vi med oss av information och tips om hur man kan bedriva en framgångsrik valrörelse. Kul att samarbete med två så duktiga kristdemokrater som Hampus och Marie. Roligt att så många lyssnade!

NÄR JAG SUMMERAR årets kommundagar så gläds jag åt att fokus i partiet så tydligt är välfärdsfrågorna och ett återupprättat välfärdslöfte. Det är positivt att många lyft fram ideologi och vår kristna värdegrund som viktig. Bra att det också visas tydligt att med kristdemokrater vid makten så ska man kunna lita på vården, man ska kunna lita på äldreomsorgen och man ska kunna lita på polisen! Årets Kommun- och landstingspolitiska dagar blev mycket inspirerande och kommer betyda mycket för många!