söndag 22 januari 2017

Viktig helg för kristen enhet utöver världen

Söndagens gudstjänst blev för mig och Annette i Nya Hjälmseryds kyrka, där det idag var ekumenisk högmässa. Jag är så glad över den fina ekumeniska anda som finns i våra bygder. Det är en bra gemenskap som växt fram och som är värd att vårda så den kan leva vidare och utvecklas!

Anders Griph, en alltid lika rak och skön personlighet, höll ihop dagens gudstjänst och ansvarade för firandet av Herrens måltid. Liza Gunnarsson sjöng ett antal sånger till Britt-Marie Bromans ackompanjemang, Liza, vilken sångbegåvning! Mattias ”Matte” Svensson predikade utifrån bibelordet i Josua 1 om hur viktigt det är att vara frimodig. Han talade uppmuntrande om att Gud kan vara med i livets alla förhållanden. Det var inspirerande att lyssna till Mattias som förmedlade ett positivt och tänkvärt budskap!

Dagens Högmässa var en del av den världsvida böneveckan för kristen enhet. Denna bönevecka har sitt ursprung ända tillbaka till 1908 och är världens största ekumeniska manifestation. Den genomförs samtidigt i cirka 75 länder och infaller varje år 18-25 januari. För vår del viktigt att idag vara med för att visa vårt stöd för den viktiga kristna enheten i världen, Sverige och här i Sävsjö kommun!