fredag 27 januari 2017

Besikta en stor tillgång i vår kommun

Januari är sista besiktningsmånad för vår trofasta lilla röda Peugeot. Turligt nog fanns en ledig tid med kort varsel så efter att kollat lampor, vindrutespolningen och lagt fram varningstriangeln var det bara att hålla tummarna åka ner och hoppas att den skulle gå igenom. Det är alltid lite nervöst att besikta bilar med några år på nacken, men samtidigt lika roligt när det blir godkänt i besiktningsprotokollet!

Det är verkligen en fin service att i kommunen ha en besiktningsstation. Dessutom med personal som alltid är vänliga och som skickar med tips på sådant man bör tänka på för att bilen ska fungera väl, fram tills det är dags för nästa besiktning.

För mig lite särskilt kul att åka besiktningen i Sävsjö eftersom jag, för några år sedan, var med och räddade stationen från nedläggning. Det var Svensk bilprovning som beslutade om nedläggning. Vi skrev en skrivelse där vi uppmanade bilprovningens ledning att ompröva sitt beslut. Lars Axeheim, Ingvar Jarfjord och jag åkte som en Sävsjö delegation till Stockholm där vi fick ett möte med bilprovningens VD Magnus Ehrenstråle och dess ordförande Olof Johansson. Strax efter vårt besök meddelades att Svensk bilprovning ändrat sitt beslut så bilprovningen i Sävsjö fick vara kvar. Det kan verkligen löna sig att protestera, skriva och uppvakta! Något som vi ju fick bevis på för bara några veckor sedan när hastigheten på riksväg 30 åter blev 90 km/h.