måndag 14 november 2016

Värdefulla samtal med engagerade medborgare

Georgina skrev en personlig hälsning och
lämnade över boken "Från konflikt till
gemenskap"
Samtalen jag dagligen har med kommunens medborgare är mycket värdefulla! Det ger feedback på mitt arbete men bidrar också med förslag, idéer och viktiga frågor att undersöka närmare. Framförallt blir jag glad över att möta så många medborgare som visar stort engagemang för vår kommun. Något som smittar av sig och som ger energi till det politiska arbetet!

I dag träffat Georgina som berättat om sina erfarenheter som invandrare. Hon studerar och funderar mycket över livets stora frågor. Vi hade ett intressant samtal om värderingar, samhällsutveckling och vad som krävs för att människor ska kunna känna gemenskap och tillit.

Georgina var med vid påvens besök i Lund. Utifrån sitt eget katolska arv kände hon en stor glädje över den uppstartade processen för lutherskt-katolskt enande. I vårt samtal landade vi i en förhoppning om att det arbete som sker inom kyrkan också ska motverka den polarisering som tilltar inom andra samhällsområden.

Har idag fått besked om att det blir dispens för julbelysning i Trafikverkets stolpar i Rörvik och Stockaryd. Julstämningen är räddad! Beslutet gäller för i år.  Till nästa år måste kommun och samhällsföreningar resonera sig samman om en annan lösning.

Har idag haft näringslivsråd. Planering pågår nu för fullt för att samla all service, som riktas till företagen, under samma tak. Nu ska det bli superenkelt att få hjälp med start av nya företag och utveckling av befintliga företag. En fråga är vad den nya tillväxtenheten, som inrymmer både kommuntjänstemän och Sävsjö Näringsliv, ska ha för namn. Har du något bra förslag? Mejla i så fall till mig på stefan.gustafsson@savsjo.se