tisdag 22 november 2016

Satsning på nyföretagande, förskolor och trygghet

Undertecknande om samverkan mellan polis och kommun
Med på fotot är kommunpolis, Anders Sjöö och chefen för
höglandspolisen, Christian Winkler
Satsningen på nyföretagande fortsätter!  Vid dagens kommunstyrelse utskott i Sävsjö beslutades att ta tillvara den potential som finns, för ökat nyföretagande, bland personer med  utländsk bakgrund. Genom en särskild målinriktad satsning ska ges råd och stöd i regelverk, affärsstrategier, marknadsföring med mera.  Med ett initialt stöd finns goda förutsättningar för ännu fler personer att bli företagare i Sävsjö kommun.
Det ger inkludering i samhället, egenförsörjning och skapar företag i fler branscher!

Arbetet med öppen förskola i Sävsjö och Vrigstad har prövats framgångsrikt under året. Kopplat till det stora antalet mottagna av asylsökande har det visat sig vara ett bra sätt att skapa tidig kontakt med svenska samhället och blivit fungerande stöd till utsatta barn och familjer. Utskottet beslutade att avdela medel för ytterligare förlängning, denna gång fram till sommaren 2017.

Polisens förslag till medborgarlöften föreslås godkännas. Innebär ökad polisiär tillgänglighet och mer satsning mot narkotikabruk bland unga. Väl genomarbetade handlingsprogram mot hedersrelaterat våld och våldsbejakande extremism redovisades och ska lyftas upp till kommunfullmäktige för godkännande.