torsdag 24 november 2016

Jubel över att Vrigstad får 2016 års folkhälsopris!

Det bröt ut jubel och blev applåder när Regionens folkhälsoutvecklare i Sävsjö kommun, Charlotte Jerkelund,  idag berättade att Vrigstad får årets folkhälsopris! Det var kommunens välfärdsråd som hade möte och det var just vi i välfärdsrådet som i mitten av september nominerade Vrigstad som mottagare av folkhälsopriset för 2016.

Motivet bakom nomineringen är det lysande arbete med integration som görs i Vrigstad. Föreningar, kyrkor, företag och samhället har tillsammans skapat en god tillsammansanda. Det har tagits många initiativ som är goda exempel på hur man kan skapa trygghet, tolerans för människor från andra länder! Priset som är på tiotusen kronor delas ut till Vrigstad samhällsförening för att de som samlande offensiv kraft i Vrigstad ska kunna göra någon gemensam aktivitet med pengarna.

Folkhälsopriset delas ut på regionfullmäktiges sammanträde på tisdag den 29 november i samband med Regionfullmäktiges sammanträde. Samhällsföreningen kommer närvara med en delegation betsående av Mathilda Backstig, Mats Carlsson, Jessica Olsson och Jan Johansson. De kommer berätta om sitt arbete och allt det som görs i Vrigstad för integration. Efter prismottagning och tal får de äta lunch tillsammans med regionens politiker och tjänstemän.

Jag är så glad för att Vrigstad utsetts till mottagare av årets folkhälsopris. Många gör tillsammans ett stort arbete för integration som är värt att uppmärksammas och uppmuntras. Samhället är ett gott exempel som kan vara föredöme för andra orter i länet och landet! Bra jobbat Vrigstad, ni är värdiga prismottagare!

Läs mer om nomineringen till 2016 års folkhälsopris och regionens nya folkhälsoutvecklare